Simple introduceri la grozăvia timpurilor noastre…

Sărăcia nu este un fenomen economic, ci spiritual. Nu averea pe care o are îl face pe om să se simtă sărac/bogat, ci dorința sa de a mai agonisi. Unul poate să trăiască în bordei și să nu ducă lipsă, altul avînd milioane se consideră sărac, pentru că visează la miliarde.

Ceea ce a făcut comunismul (într-o măsură oarecare) și face capitalismul – este să antreneze în oameni cultul consumului crescut.

Astfel întreaga esență a omului se reduce la:
1. agonisirea banilor și cheltuirea lor;
2. mărirea prestigiului său social(în majoritatea cazurilor bazat pe amăgirea altor oameni);
3. satisfacerea poftelor(pederastie, pornografie, destrăbălare).
Aspectele morale, etice, religioase, tradiționale – toate sînt piedici în afirmarea omului modern.

Evident că în asemenea caz consumul strict necesar rămîne la același nivel, crește doar consumul de lux, influiențînd asupra puterii de producere.

Să analizăm drept exemplu o comunitate mică – un sat.
10 oameni coc pîine,
50 cresc animale,
60 lucrează în agricultură,
vreo 10 confecționează haine,
alții 10 instrumente,
20 construiesc case.

Toate sînt puse pe roate, oamenii lucrează cîte 5 ore pe zi și își asigură necesarul, în rest pot să creeze, să cerceteze, sau altfel să-și petreacă timpul.

Într-o zi le vine lor în cap să-și ridice încă 3 etaje de casă (deși n-au nevoie de asta) sau să-și cumpere televizoare cu diagonala de 2 metri, sau oricare alte obiecte de lux (dar fără sens și necesitate efectivă). În cazul dat va fi nevoie ca o bună parte din toți acei oameni să lucreze mai mult, ca să facă aceste obiecte de lux sau (cel mai probabil) se va realiza o redistribuire a muncii:
în loc de 10 oameni – doar 5 vor coace pîine, deci vor fi nevoiți să lucreze nu 5 ore, ci 10!
Exact așa și toți ceilalți, deoarece pentru producerea obiectelor de lux sînt necesari mai mulți oameni.

Mărindu-se numărul obiectelor de lux – va crește necesarul de oameni implicați în acest domeniu, apare insuficiența de forță de muncă sau de produse, se înfiripează specula (originea economiei „de piață”).

În acest mod ajung să se îmbogățească, apoi să capete influență și putere nu oamenii morali și deștepți, ci cei hîtri, perfizi, mincinoși, profitori. Elita din rolul său de protector se angajează în a exploata mulțimea, oamenii ajung să fie robi în propria comunitate.

Așa se întîmplă și în realitate.
MassMedia și comercianții promovează cultul consumului, slogane de imbecilizare a oamenilor: „Fii liber – bea Coca-Cola”, „Meriți mai mult”, „Dacă te respecți – relaxează-te”, „Un om de succes este un om de afaceri”, minciuni despre „reduceri” la prețuri (în realitate mici scăderi din suprapreț), iPhone este ceea ce-ți trebuie pentru a fi conectat la viață – toate sînt simple proceduri de spălare de creieri – manipulare fără margini.

Modul de viață occidental s-a dezvoltat pe seama permanentei expansiuni, pentru că asemenea sistem este viabil doar în cazul permanentelor piețe și resurse noi, plus forță de muncă ieftină. Începutul e în colonialism și sclavagism, apoi revoluțiile „europene”, războaiele, crizele economice, conflictele regionale – toate sînt activități economice sub diferite forme.

În cazul Republicii Moldova, modelul occidental de existență ne aduce la faliment, pentru că resurse nu avem, la fel nu avem unde ne extinde și nici posibilități de a coloniza pe cineva nu avem. Deci imitarea nivelului de trai „european” este cea mai sigură și cea mai rapidă metodă de a ne umple de datorii pe care să nu le putem restitui.

În orice țară agricultura este un domeniu subsidiar, pentru că nu aduce profit, ci din contra – aduce pierderi, dar este strict necesar pentru a putea hrăni populația. Noi altceva decît agricultură nu prea avem, și asta e proastă. Toate partidele politicianiste ce declară că vor aduce în Moldova nivelul de trai european, nu fac altceva decît să spună minciuni – este imposibil!

Partidele nu fac altceva decît să vîndă promisiuni pe care oamenii și le clădesc din mass-media. Mass-Media, la rîndul său, este și ea ca agricultura, nu aduce profit financiar, ci are menirea exactă de a spăla mințile, de a induce oamenilor matrici de nivel de trai și pervertirea lui.

Mass-Media seamănă – partidele speculează, iar corporațiile culeg roadele din toate acestea. Este un circuit în care nouă ni se rezervă un rol „măreț” – sîntem biomasă, combustibil pentru sistem.

În comunism sau în liberalism – valoarea umană este nulă, toți sîntem „forță de muncă”, „electoral”, „auditoriu”, „clienți”, „angajați” – pentru că noi pentru ei contăm doar în cazul unor relații lor favorabile.

***
Un virus, parazitînd un organism, îl face să producă substanțe sieși necesare. Organismul-gazdă nu este conștient de această schimbare, considerînd această stare drept normalitate. Schimbările făcute de virus pot afecta într-un grad diferit organismul-gazdă, de la simpla trăire pe seama acestuia, pînă la distrugerea rapidă, dar indiferent de această implicare, gazda își seacă resursele, periclitîndu-și ritmul său normal de viață. În același timp acest organism este sub o presiune externă crescută, fiind incapabil de a reacționa provocărilor în aceeași măsură ca în cazul cînd nu este atacat de virus.

Orice comunitate de oameni are un mod de gîndire și existență propriu. Entitatea maximă pentru care se menține același mod de gîndire este Civilizația (formată din națiuni).

În cele mai dese cazuri, civilizațiile sînt identificate cu religiile. Din acest punct de vedere se disting civilizațiile:
iudaică, ortodoxă, catolico-protestantă(euro-americană, occidentală), latino-americană, africană, budistă, hinduistă, musulmană.

Civilizațiile nu se influiențează reciproc, avînd concepte proprii despre adevăr absolut și alte forme superioare de sensuri. Interacțiunea dintre două civilizații inevitabil duce la asimilarea sau distrugerea uneia dintre ele.

Ceea ce este „normal” pentru o civilizație, poate fi orice numai nu normal pentru o altă civilizație – această legitate este valabilă pentru toate nivelurile de gîndire.

Primele manifestări ale „democrației” occidentale au început cu peste o mie de ani în urmă – cruciadele. Ele aveau pretextul „creștinării” păgînilor, dar în realitate nu erau altceva decît jafuri la nivel continental, ce au lovit din Nordul Rusiei pînă în Algeria. Acești „cavaleri a lui Hristos” nu au ezitat să atace chiar și Imperiul Bizantin (cruciada a patra), deși era creștin și nu a dus războaie de cucerire. Victoria a fost marcat în Catedrala Sfînta Sofia din Constantinopol, cînd comandanții cruciați de oști au organizat o orgie sexuală cu o prostituată chiar în altar. De atunci (ba chiar de mai devreme!) se vede „creștinismul” occidentalilor.

Occidentalizarea Americilor, Australiei și altor regiuni s-a înfăptuit întotdeauna prin masacre în masă. Colonizarea Americii de Nord a dus la moartea a aproximativ 20 milioane de aborigeni din triburile irocheze, alte milioane de mayași au fost rași de pe fața pămîntului în cazul colonizării Americii de Sud, nu mai puțin dramatică a fost colonizea Australiei.

După era colonială, au venit revoluțiile. Deși la școală ni se spune că erau erupții ale națiunilor, în realitate nu au fost nimic altceva decît regizări cu scopuri bine definite. Nu mai e pentru nimeni un secret că toate au fost regizate de masoni, ei și au inventat celebrul „Liberte, Egalite, Fraternite”. Toate aceste „revoluții” au avut drept rezultat încetățenirea evreilor, care erau fugăriți în toate părțile și de ruși, și de francezi, și de alte neamuri (oare cît de ilogic trebuie să gîndești ca să crezi că erau simple superstiții??) 1789 – Franța, 1848 – România, 1917 – Rusia – peste tot au venit la putere liberal-comuniștii, adică capitaliștii.

Războaiele Mondiale – au fost adevărate izvoare de bogății pentru corporații militare și de extracție.
Nu este de mirare simpatia germanilor față de nazism, după umilința Germaniei în încheierea „păcii” după primul război mondial, deși războiul nu ea îl începuse. „Revoluționarii” comuniști-sovietici erau din gros finanțați de comunitățile evreiești din Germania și SUA; pînă la venirea lui Stalin, evreii reprezentau 80% din conducerea sovietică. Prin anii ’20-’30 forțele speciale germane au fost antrenate în cîmpiile Rusiei. Independența coloniilor a fost doar formal, pentru că de facto au rămas subjugate de corporațiile occidentale.

Revoluțiile colorate din ultimii ani sînt și ele după același scenariu ca și bătrîna revoluție „franceză”, scopul lor este unul pur economic, iar prostimii îi este infiltrată dorința de schimbare (ceea ce deloc nu îndreptățește unele regimuri mafiote). Pentru a le înțelege, este suficient să vedeți filmulețul revolution.com

Această gîndire occidentală nu ne este proprie nouă și nu ni se potrivește. Așa cum  unui bolnav de tuberculoză nu-i este de folos rețeta de tratament a altui om cu fractură, așa și nouă, cu problema identitară și sprirituală, nu ni se potrivesc leacurile economice de care are nevoie occidentul pentru a-și reveni la „normalitatea” lor consumeristă.

O națiune/o civilizație trăiește atît timp cît produce cultură și spiritualitate proprie. Atunci ea este în stare să producă și soluții pentru problemele apărute. Preluarea soluțiilor de la o altă civilizație nu înseamnă altceva decît distrugerea propriei gîndiri, reducerea la stare de vegetație, națiunea dată intră în comă și pînă la moartea ei nu mai este mult.

Pînă acum 20 de ani eram în comă sovietică, toate deciziile se luau la Moscova și ne erau impuse nouă, n-am avut putere proprie intereselor noastre naționale.

După ’89 ne-am conectat la o altă sursă decizională, robia noastră doar și-a schimbat culoarea. Directive, rezoluții, recomandări, indicații și alte străinisme ne sînt impuse de la Bruxelles și Washington. Am ajuns să fim folosiți drept carne de tun în războaiele lor de ocupație (Afganistan, Irak). Le asigurăm nivelul de jos a muncii, părinții, frații și copii noștri șterg haratul după epilepticii lor bășinoși. Este aceasta evoluție?

Oamenii lor ne conduc, în Parlament, Guvern, Președinție nu există oameni care să apere interesele românilor! Toți sînt păpuși ale occidentalilor evrei! Leancă îl declară pe Liberman drept șef, Filat cică și-a asumat angajamente față de partenerii „noștri” (a lui, desigur) occidentali, Voronin în 2003 a definit strategia națională, unde băștinașilor le este atribuit scopul de a asigura confortul etniilor conlocuitoare. Dar pe noi, românii, cine ne apără?

Sîntem prostiți sau cu moldovenism, sau cu europenism, ba sîntem robii rușilor, ba a occidentalilor. Cît oare vom mai exista în această ipostază de curvă continentală? Oare istoria și experiența noastră de milenii nu ne învață nimic? Oare asta e normalitatea noastră de a ne vinde și a sluji în toate părțile?

Trezește-te, popor român, căci te calcă și te freacă toți străinii….

(va urma, poate…)

11 Comments

 1. Realitatea e pe masa oameni buni 🙂

  O mica eroare ai facut 🙂 „Colonizarea Americii de Nord a dus la moartea a aproximativ 20 milioane de aborigeni din triburile Zulu”

  Triburile Zulu erau in Africa de Sud si au fost nimicti de colonialistii engelzi,
  In America de Nord erau Indienii ( Apache ) 🙂

 2. ei ce sa spun?…

  Eu inteleg originea gindirii tale, si inteleg nu se poate de adus contra-argumente concludente la teoriile masonice, pentru ca am citit si eu cartea pe care proful de astronomie i-a dat-o lui VS (si eu am luat-o pe urma de la Marik) si am vazut si eu Zeitgeistul si filmele cu revolutii… si stiu despre asta, insa, Oleg… 🙂 promiti ca ne intilnim si discutam la o banca de patlajele murate? c-apu amush se baga in discutii de-alde „drujoshi” drujnie, si stii ca eu pot sa imi pastrez calmul, insa pe termen lung, insultele lor pe mine nu ma excita 🙂
  si pe urma…chiar e mult de scris 🙂 insa acum inteleg, promis-jurat, am inteles ce si cum 🙂

  1. Aștept pătlăgelele 🙂
   primești notificări dacă la adăugarea comentariului pui și păsărica.

   PS: iaca eu n-am citit cartea ceea care o recomanda Traian Vasilevici (i-am uitat numele).

 3. este un egzemplar la Nice. traducerea e foarte nereusita, insa pe noi faptele ne intereseaza, nu?
  bine zici de pasarica 🙂
  la patlajele cred ca la sfirsit de iunie. Asa zice calendariu meu amu 🙂 dar indiferent cind vin, oricum trebuie de avut soviste si de intilnit. prea mult timp a trecut de la ultima oara. Chiar mi-ar pare bine sa te revad.

  1. Sper pătlăgelele să fie murate, nu bîhlite 😀
   adu dar și ezghempul cela de tarducere să vedem ce-i cu el 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.