Dileme

Sărăcia nu este un fenomen social, financiar sau economic – ci strict cultural și spiritual. Reala limită de existență este minimul necesar pentru supraviețuire: mîncare, haine, adăpost. Toate celelalte pot fi atribuite categoriei „lux”, în majoritatea cazurilor fiind de importanță nulă.
Tradiții, obiceiuri, valori, religie – în general, tot ceea ce înseamnă cultură și spiritualitate pot fi transmise și fără resurse efective, așa cum s-a făcut de-a lungul istoriei: apostolic, pe cale orală. Hîrtia este suficientă pentru a asigura cu adevărat o revoluție culturală!

Plugul, tractorul, telefonia mobilă, internetul i-au asigurat omului putere, timp liber, comfort, orgoliu – dar nu l-a făcut mai bun, ba din contra: au adus ură, războaie, minciună, exploatare – pentru că tot progresul nu reprezintă altceva decît tehnici militare adaptate domeniului „civil”.
Nu voi greși mult, dacă voi spune că în ziua de astăzi 95% din ceea ce produce omul îi aduce răul: ingineria genetică, chimia alimentară, industria contraceptivă, alcool, tutun și droguri… șirul poate continua la infinit.

Ce este progresul medicinei?
Înainte într-o familie se nășteau 10 copii, dintre care 1-2 mureau, astăzi datorită medicamentelor se nasc mai puțini, dar supraviețuiesc chiar și cei care Dumnezeu a vrut să-i ia la el din fașă.
DAR cît sînt de sigure aceste medicamente? Știe cineva cu precizie impactul acelorași antibiotice asupra organismului uman?
A trebuit să treacă zeci de ani pentru a depista efectul dezastruos a unor chimicale ca DDT, azbest sau aspirină.
Aproape în întregime medicina modernă este orientată spre necesități mizere, anual se cheltuie mai mulți bani pentru cercetarea cauzelor căderii părului decît pentru cercetarea problemelor inimii. Cu adevărat vom ajunge în viitorul apropiat în situația anecdotică să avem la 100 de ani potență de cal și sîni de fată mare, dar vom uita pentru ce ne trebuiau.
Se inventează bombe afaceriste cu nume strașnice de „pandemia gripei aviare/porcine”, cu scopul imediat de a ne vinde vaccinuri și medicamente scumpe și toate astea la indicațiile și manipulările afacerii globale OMS.
Cine ne poate garanta că efectele acestor medicamente nu vor fi mai strașnice decît boala în sine?
Deja astăzi copii nu pot supraviețui fără medicamente – ce va fi pe viitor? Viața noastră va fi o continuă ședință de drogare? Încă puțin și ajungem în Matrix!
Organismul are propriile mijloace de luptă cu infecțiile, cînd injectăm în noi medicamente – le anihilează și devenim dependenți. Cu cît îmbunătățim medicamentele, cu atît virușii mutează și ei mai repede, oare vom ieși învingători în această cursă? Puțin probabil, natura este mai puternică decît rațiunea umană!

O altă problemă este alimentația…
În timp ce în Africa și alte regiuni sărace oamenii mor de foame deși sînt gata să lucreze și să producă alimente naturale, SUA și alte țări „dezvoltate” dau propriilor fermieri subsidii ce depășesc de 7 ori valoarea reală a recoltei, care este puternic chimizată și modificată genetic.
Dacă aceste țări „exemplare” ar acorda aceste subsidii țărilor sărace, atunci am putea avea produse mai sănătoase și mai ieftine, totodată s-ar rezolva și problema sărăciei, dar nu asta îi interesează pe „umaniști”, ci setea de căpătuire și exploatarea altora!
Un produs natural, cînd ajunge în organism este digerat, chimic fiind descompus în multe etape ce reprezintă diferiți compuși. Un produs modificat genetic poate da compuși și radicali cu proprietăți deosebite decît cele obișnuite, asta înseamnă în cel mai bun caz că aceste alimente pur și simplu vor avea o valoare alimentară nulă, dar în cel mai rău caz pot afecta metabolismul sau chiar structura genetică a corpului uman, punînd în pericol sănătatea sau chiar existența urmașilor noștri.

…..

Trăiam noi „fericiți” în țara „noastră” sovietică lipsiți de un sens al vieții, conștienți (în mare parte) de minciunile oficiale și preocupările noastre se limitau la mici fericiri aproape individuale, aproape toate marcate în bucătărie…

Dar a venit ’89-’91 și ne-am „Trezit”!!!

Știți de la ce a pornit? De la „Pur și Simplu Maria”, „Milagros”, „Bogații tot plîng”, „Santa Barbara”, „Alondra” și alte porcării de acestea.
Anume ele prin cultul bogăției, luxului, desfrîului, mizeriei, fățărniciei și trădării i-au omorît pe moldoveni și i-au transformat în zombie obsedați de avere.
Se zice că guma de mestecat a destrămat URSS, iar pe noi ne-au distrus telenovelele!

Acum nu putem exista fără automobil (cîte un automobil), garaj, televizor, calculator,
perdele noi de Paști, hram și Crăciun,
bere cu prietenii, bere cu televizorul, bere cu pîine, bere cu bere,
vacanță la mare, de dorit două, dar mai bine trei,
trebuie să ne facem carieră, să fim oameni de succes, să învîrtim milione de dragul milioanelor,
să ne mutăm la oraș pentru că la sat pute (în Chișinău și Bălți deloc nu pute :)) ),
Ghiță s-a dus în Moscova, Vasile în Grecia, da eu de ce să stau acasă? parcă mie nu tot îmi trebuie!
Ne rujăm, ne pudrăm, ne vopsim, ne punem lentile și gene false, buci de cauciuc și sîni de silicon,
ne tăvălim pe jos cu mîna la puță ascultînd rap și alte mizerii,
ne frecăm între noi surorile, pentru că sîntem tineri și trebuie să profităm de moment, să ne trăim clipa, să ne distrugem sănătatea și moralul!
Cică sîntem ateiști, dar practicăm yoga, tantra și alte obsesii,
sîntem deschiși la minte, dar ne închinăm „valorilor” europene,
vrem în același timp și libertate și egalitate, deși sînt ontologic opuse,
ne declarăm români, dar promovăm pederastia, materialismul și ne vindem țara.
Ceea ce făcea stalinismul cu forța, prin jertfa a sute de mii de români, democrația o face prin televizor, cu mai puține resurse, dar cu mai mare efect,
ne batjocorim istoria și strămoșii, scuipăm și ne urinăm pe memoria lor,
trădăm interesul național în fața unor utopii globaliste…
Sîntem un popor mioritic, dar dacă înainte eram prin metafizic – acum sîntem prin prostie!

„Am fost în pula mea la biserică!” – mi-a zis într-o zi un „român”…

Fraților, unde ne ducem?
Viața nu constă în curve și petreceri, fotbal și pornografie, mașini de lux și farmwille…
Viața este relația dintre oameni!
Dragostea nu se manifestă prin zîmbete false, mii de pretexte și scuze, dragostea este hotărîrea de a-i spune omului adevărul. „Diavolul este politic corect” – ne spune Savatie Baștovoi, așa și lașul ne zîmbește în față și ne scuipă în spate. Un prieten adevărat îți va spune verde-n față, pentru că falsul este un mucegai ce distruge!

Iubiți-vă, oameni buni în adevăr! Adevărul să fie temelia prieteniei voastre, nu interesele sau simpatiile…

5 Comments

 1. foarte mult mi-a placut ce ai spus despre medicina si alimentatie; e autodistrugere curata, multa lume incepe sa-si de-a seama, dar mai e mult pana o sa deschida ochii de tot ( mai degraba au sansa sa-i inchida cu totul 😉 )
  Progresul a adus si va aduce inca multe rele, dar nu cred ca trebue sa generalizam intr-atat; nu vad rostul omenirii, daca ar insista sa traiasca in epoca de primitiva, chiar nu… iar desfrauri, tradari si alte molime ale omenirii, istoria cunoaste, inca din cele mai vechi timpuri, pe cand pogresul tehnic, stiintific si de care o mai fi era abia in fasa sau undeva prin cosmos… 🙂
  iar saracia… este spirituala si materiala si exista independent si indiferent una fata de alta, altfel popoarele din Africa s-ar socoti cele mai bogate – modele demne de urmat 😉 in realitate jalnica priveliste…
  si cultul bogatiei n-a venit odata cu „Alondra” si altele. Exista si in URSS, dar puternic machiat cu ideologii dictatoriale… si nu vrei sa stii cate experimente s-au facut in acel timp pe oameni, incepand cu NLP(programare neuro-lingvistica) si terminand cu medicamente, mutatii genetice si alte porcarii, doar ca informatia era strict controlata, pentru a nu perturba „linistea si fericirea” noastra de toate zilele 😉 „toate-s vechi si noua toate” dupa cum a spus poetul, doar contextul se schimba de la o epoca la alta…

 2. Felicitari pentru articol si pentru blog!

  EMINESCU SECRETUL POLITIC
  http://www.scribd.com/doc/29240066/EMINESCU-SECRETUL-POLITIC-Radu-Mihai-Crisan

  ECONOMISTUL MIHAI EMINESCU
  http://www.scribd.com/doc/29241052/ECONOMISTUL-MIHAI-EMINESCU-Radu-Mihai-Crisan

  HOLOCAUSTUL. MISCAREA LEGIONARA
  http://www.scribd.com/doc/29240587/HOLOCAUSTUL-MISCAREA-LEGIONARA-Radu-Mihai-Crisan

  CORNELIU ZELEA CODREANU SI ION ANTONESCU
  http://www.scribd.com/doc/29240765/CORNELIU-ZELEA-CODREANU-SI-ION-ANTONESCU-Radu-Mihai-Crisan

  LEGIONARII MOTA SI MARIN
  http://www.scribd.com/doc/29241405/LEGIONARII-MOTA-SI-MARIN-Radu-Mihai-Crisan

  NICOLAE IORGA SECRET
  http://www.scribd.com/NICOLAE-IORGA-SECRET-Radu-Mihai-Crisan/d/29241207

  Aceste carti sint publicate cu CopyLIBER (au copierea, traducerea, difuzarea neingradite si gratuite).

  Daca aveti html-ul dezactivat: cu PASTE asezati link-ul in browser si, apoi, apasati ENTER.

 3. da, cu aprope totul sunt de acord… dar spui de bere, tv, sunt sigur că şi la filemele americane nu ai o atitudine mai bună, dar tu chiar nici odată n-ai băut o bere cu prietenii ? n-ai privit un meci de fotbal la televizor sau n-ai privit nici un film american mai nou de 2000 ?

  da, la nimic bun asta nu aduce… dar şi şă te izolezi complet nu poţi… sau cel puţin dintr-o zi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.