politica dublelor standarde

Cît n-ai căuta prin lume, nu găsești un politician sincer, principial și consecvent. Unii din ei chiar au asemenea calități înainte de a se băga în acest hău, dar în scurt timp se anihilează. Pentru că politica nu suportă oameni, ea dăinuiește prin mizerie și acționează ca rîia: corupe, dezumanizează, animalizează.

Poate deveni politician de succes doar acel care își vinde sufletul, acel care e gata să calce peste alții, să se dea în spectacole pentru voturi, să-și schimbe poziția ori de cîte ori i se ivește o nouă fustă electorală.

Și de aici standarde duble, triple, multiple…

Există mari similitudini între politică și prostituție, cum zice dictonul rus (de inspirație jidănească): pe banii voștri – orice capriciu! Așa cum o prostituată satisface toate capriciile clientului – așa politicienii se dedau celor mai diferite perversiuni erect-orale pentru a capta atenția pulimii (termen politic de a defini electoratul). Se joacă spectacole, se pun la cale  scenarii din cele mai întortocheate.

Doar cîteva exemple de „consecvență” politică autohtonă:

Voronin, în 2001 efectiv a venit la putere cu iz de ciubote și alcoolism sovietic și cu două tone de salam ce l-a vîndut băbăritului cu 2 lei kilogramul. Sărmanii idioți ai poporului au votat în proporție de 70% acest spectacol ridicol.
2005 – S-a schimbat macazul, cică ne ducem în mUiE, dăm la uamini trai ero-pean.
2009 – Murim de foame, dar păstrăm stabilizdețul. Apropo, cea mai stabilă stabilitate este la cimitir, ați știut?

Iurivanci & Kubryak’off se laudă că partida lor e cea mai veche, că ei au fost primii care au optat pentru ue și nato. Tot lor li se datorează mizeria de lege prin care sectanții au căpătat dreptul la statut juridic și acum apar ca muștele la… miere și vor să ne învețe trai, credință, morală…

Da, în 2005 și-au trădat „partenerii europeni” și nu au realizat o dizenterie politică (pe care însă ne-au asigurat-o aie-iștii acum un an), dar felul în care după asta au tăcut ca… un ciocălău în popușoi arată consecvența lor.

Filat, de Paști, a umplut cutiile poștale a tuturor chișinăuienilor cu iconițe și mesaje pascale – s-ar părea că este trimisul lui Dumnezeu pe pămînt. Dar tot acest NEO al revoluției moldave declara cu două săptămîni înainte că „catolicismul trebuie să fie principala forță întru europenizarea Moldovei”. PL De Miel apăruse ca un partid liberast, apoi cică adoptaseră platforma populară(poponară?) ca în fine să treacă la conservatorism (li s-au terminat posmagii și au trecut la conserve?), dar foarte „politic” neotovarășul declara că: „această schimbare de platformă nu va afecta nici într-un fel cursul politic al partidului”, cum zic polonezii: „nothing personal, just business”.

Urecheanu după ce nu va intra în Parlament (poate doar dacă se angajează „storoj” de noapte) cică are planuri-uraganuri de a reveni la primărie. Cum ne cînta trecutul în eternitate Nicolae Sulac: „Turnați vin și dați găluște, eu de-aicea nu m-oi duce”).

Tînărul Dorin Chirtoacă, sărmanul probabil pînă la descompunere definitivă tot va spune că comuniștii sînt de vină în toate insuccesele lui (ce evaziune ușoară, nu?). Unchiul său, Mihai Ghimpu, încearcă să exploateze imaginea fratelui său, Gherghe Ghimpu, deși mai are de mîncat multă măligă liberală pînă a ajunge la el. „Alegeri anticipate nu vor fi, eu nu voi da voie, am un as(s?) în mînecă” – zicea el. Deci toată pledoaria aceasta despre „supremația legii” (legea pe care ei o scriu în favoarea lor și în detrimentul nostru) nu este decît apă chioară, bună pentru pseudo-specialiști gen Veaceslav Ioniță?!

Pentru oarecare alt politician sau partidă politică pot fi găsite sute sau mii de asemenea schizofrenii/dedublări, ăsta e mediul lor natural de activitate.

Înainte, cel mai des ajungeau la putere oameni cu merite (cel puțin în spațiul românesc), iar acum cei care mint. Buuuun viitor ne așteaptă, căci tot mai mulți au studii superioare în nimicfacere, prostologie și manipulogie…

Cum am mai spus – nu e o problemă în oameni, ci în sistem, dar despre asta – data viitoare.

7 Comments

 1. În verusrile : “Turnați vin și dați găluște, eu de-aicea nu m-oi duce”) s-a explicat toată existenţa jalnică al lui Urecheanu 🙂

 2. Total de acord. Pe zi ce trece îmi fac o părere din ce în ce mai proastă și întîlnesc oameni foarte sinceri care refuză a se implica în politică.

 3. sa-i indepartam cu una cu doua nu putem, pleaca astea apar altii cu nimic mai buni ca ei,
  ei sunt simple marionete la cheremul cuiva cu mai multa influenta,
  tre sa ne schimbam noi viziunea asupra ceea ce ni se cuvine si asupra responsabilitatilor .. si atunci vor schimba si ei marionetele 😀 😀 😀 pana atunci vor avea alcoolici si „prostituate”
  fiecare popor isi merita soarta, pana la urma! nu?

  1. reieșind din „fiecare popor își merită conducătorii” și vine necesitatea de a face din cireadă oameni – și atunci nicio marionetă nu va putea să ne exploateze.

   1. problema este ca nu marionetele ne exploateaza…
    sau cel putin, ceea ce fac ele de fapt este „apa de ploaie” pe langa „conditiile” care ni le creaza altii de „a fi ceea ce suntem” in momentul de fata
    pe de alta parte, prima problema suntem noi
    ne vom schimba noi se vor schimba ceilalti din jurul nostru, fie ca sunt rusi, ucraineni, cetatenii Romaniei, americani, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.