"Bazele ortodoxiei" discutate cu maica Epistimia, stareța mănăstirii Suruceni

Săptămîna trecută, împreună cu mai mulți prieteni din „Noua Dreaptă” și nu numai, am fost la mănăstirea de maici din Suruceni. După liturghie am avut o discuție cu maica stareță Epistimia. Dumneaei face parte din comisia de lucru privind introducerea  „Bazelor ortodoxiei” în programul școlar.

Concluziile pe care mi le-am făcut în urma acestei discuții:

1.  Cine vor preda aceste lecții? – Vor fi selectate persoane cu studii didactice și teologice, care vor trece un curs de perfecționare timp de 6 luni.

2. La ce etapă este proiectul? Cea mai mare parte a proiectului este deja finisată, au fost luate în calcul toate aspectele. 3.

Ce statut va avea obiectul? „Bazele ortodoxiei”  va fi obligatoriu în programul școlar, pentru a asigura o abordare serioasă din partea ministerului învățămîntului.

4. Ce vor învăța copiii ce aparțin altor culte religioase? Împreună cu reprezentanții altor culte va fi elaborat programul obiectului alternativ „Istoria religiilor”, care se va baza pe argumente și dovezi istorice a istoriei religiilor.

5. Cînd va începe predarea acestui obiect? Nu mai devreme de 1 septembrie 2011, pentru a asigura pregătirea bună a programului, cadrelor didactice și obiectului alternativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.