Rostul Mișcării Legionare

Legiunea Arhanghelului Mihail

* Legiunea este o organizaţie întemeiată pe ordine și disciplină.
* Legiunea e călăuzită de un naţionalism curat, izvorât din nemărginita dragoste de Neam și Tară.
* Legiunea vrea să trezească la luptă toate energiile creatoare ale Neamului.
* Legiunea apără altarele Bisericii pe care dușmanii vor să ni le dărâme.
* Legiunea îngenunche înaintea crucilor vitejilor și mucenicilor Neamului.
* Legiunea stă scut neclintit în jurul Tronului, din care voevozi și regi s’au jerfit pentru apărarea și înăltarea Patriei.
* Legiunea vrea să clădească din suflete tari și braţe vânjoase o Tară puternică, o Românie nouă.

Corneliu Zelea Codreanu – Cărticica Şefului de Cuib
Descarcă această carte.

Țelul final nu este viața. Ci Învierea. Învierea neamurilor în numele Mântuitorului Iisus Hristos. Creația, cultura, nu-i decât un mijloc, nu un scop, cum s-a crezut, pentru a obține această înviere. Este rodul talentului pe care Dumnezeu l-a sădit în neamul nostru, de care trebuie să răspundem. Va veni o vreme când toate neamurile pamântului vor învia, cu toți morții și cu toți regii și împărații lor. Având fiecare neam locul sau înaintea tronului lui Dumnezeu. Acest moment final, „învierea din morți”, este țelul cel mai înalt și mai sublim către care se poate înălța un neam.

Neamul este deci o entitate care își prelungește viața și dincolo de pământ. Neamurile sînt realități și în lumea cealaltă, nu numai pe lumea aceasta. Sfântul Ioan, povestind ceea ce vede dincolo de pământuri, spune: „Cetatea n-are trebuință nici de soare, nici de lună ca s-o lumineze; căci o luminează slava lui Dumnezeu și luminătorul ei este mielul. Neamurile vor umbla în lumina ei si împărații pământului își vor aduce slava și cinstea lor în ea. (Apocalipsa, 21, 23-34)”

Și în alta parte: „Cine nu se va teme, Doamne, și cine nu va slavi numele tău? Căci numai Tu ești sfânt și toate neamurile vor veni și se vor închina înaintea Ta, pentru că judecății Tale au fost arătate. (Apocalipsa, 15, 4)”

Noua, românilor, neamului nostru, ca orișicărui neam din lume, Dumnezeu ne-a sădit o misiune. Dumnezeu ne-a hotărât un destin istoric. Cea dintâi lege pe care un neam trebuie s-o urmeze este aceea de a merge pe linia acestui destin, împlinindu-și misiunea încredințată. Neamul nostru n-a dezarmat și n-a dezertat de la misiune, oricât de grea și de lungă i-a fost calea Golgotei lui. Și acum ni se ridică în față obstacole înalte ca munții.

Fi-vom noi, oare, generația debilă și lață, care sa lăsam din mâinile noastre, sub presiunea amenințărilor, linia destinului românesc și să părăsim misiunea noastră ca neam în lume?

Legiunea fiind școala demnității românești și având ca scop final Învierea neamului la judecata de apoi, trece de partea lumească și nu rămâne doar o entitate politică, cantonată în materialism. Misticismul educației legionare o face să transceadă spre lumea de după moarte și odată cu Legiunea și sacrificiile ei, neamul întreg se mântuie.”

Corneliu Zelea Codreanu – Pentru Legionari
Descarcă această carte.

Recomandări:
Un articol despre doctrina, idealul și rostul legionarismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.