Paraziții politicianiști

Fauna politică de ieri și de azi este un permanent exemplu de jalnică politizare.

Cel mai dureros e că politicul a ajuns să stăpînească peste cultură, istorie, credință, educație.

Pe termen lung, este o mare amenințare, căci prin scăderea încrederii și a popularității acestor partide sau acestor politicieni – sînt compromise și idealurile naționale pe care ei le pîngăresc în asemenea mod. Eternul se transformă într-o luptă electorală eternă.

Exemple ar putea fi aduse cu prisosință:

Voronin și Smirnov se consideră fiecare în parte cîte un Ștefan cel Mare – aici comentariile sînt de prisos: despre oamenii bolnavi nu are sens să discutăm.
PL cu Chirtoacă și Ghimpu – au preluat în 2007 sărbătoarea Dragobetelui (anul trecut și PLDM-ul cochetase cu ea).
PPCD și Roșca își stabilise portretul lui Eminescu drept imagine de partid.
Pasat cu apucăturile sale și o carte cumpărată pe care pretinde că a scris-o vrea să se bage în politică alături de „fratele său” Filat, venind călare pe întroducerea religiei ca obiect de studiu în școală.

Și iată-ne în ajunul unei asemenea mîrșăvenii din partea „românilor” din PLDM cu Pilat Filat în frunte.
Pe 12-13 mai vor organiza un marș în memoria basarabenilor deportați de sovietici după al doilea război mondial.

Indignarea mea este dublă:

1. Cum se împacă participarea la parada de 9 mai de la Moscova alături de  armata sovietică/rusă și cu marșul în memoria victimelor acestei armate peste o lună?
Înțeleg că tovarășul Filat nu-i pasă de metodele aplicate pentru acumularea bîdlei electorale, dar cei care vor merge la acest miting cu siguranță suferă de o debilitate schizofrenică totală!

2. Unde au fost tovarășii „democrați” pînă acum? Oare abia acum au aflat despre acele atrocități? Abia acum și-au dat seama că buneii noștri au fost striviți ca muștele?
Cu siguranță NU!
Acest marș vine să demonstreze incompetența alianței în rezolvarea problemelor… De asta recurg la spectacole spre a ne sustrage de la adevăratele probleme cu care ne ciocnim.

Aceași ipocrizie și în cazul lui Ghimpu cu ședința consiliului de securitate a țării în legătură cu….  amplasarea ilegală a barierei de la drumul ce duce spre vizuina Cioroiului!

În mod normal, responsabilitatea ar trebui să parcurgă următoarea cale:
Polițistul de sector sau comisariatul de sector. Dacă aceștia nu se descurcă cu rezolvarea conflictului – se implică comisarul municipal de poliție. Dacă nici ăsta nu întreprinde măsurile necesare – intră în rol ministrul afacerilor interne. Dacă și el o dă în bară – răspunde prim-ministrul. Iar daaaacă e caz de forță majoră – abia atunci se implică președintele și consiliul de securitate.

Dacă mîine moș Vasile din Leșinații Vechi va lăsa căruța în drum, președintele nostru de carton tot va aduna consiliul de securitate pentru clarificarea situației?
De cîți președinți ar avea nevoie Moldova ca problemele să fie rezolvate?!

Circ… Casa arde, iar „democrații” se piaptănă… între timp găsesc sute de motive pentru a-și motiva incompetența: comuniștii sînt vinovați, comuniștii au lăsat datorii, comuniștii au făcut asta, comuniștii au făcut ceea… poate ajunge atîtea bocite și muci?

Dacă în toamnă iar vor ajunge „comuniștii” la putere – să știți că doar acești „democrați” prin politicianismul lor ieftin sînt de vină!

9 Comments

 1. Nu mi-a plăcut ce-a făcut Filat. Îl mai respect pe Dorin și Ghimpu. Dar în general, nu-mi place politica.

  Și presimt că o să mă bag totuși odată și odată în ea. (mi-a fost prezis de 2 persoane)

 2. comunistii au organizat un val de demonstratii prin toata Moldova sub diferite pretexte, inclisiv si de 9 mai, cu o desfasurare spectaculoasa – imaginile trezeau asociatii cu timpul „infloriiri” URSS. E clar, ca s-a lucrat mult pentru aceste asociatii- sa-si aduca lumea aminte ce bine era, cand era painea 16 cop. si salamul 3 ruble… Poate ca nu e chiar corect ce face Filat, dar cu unii trebue sa lupti prin metodele lor…comunistii au lucrat mult la indobitocirea si zombarea maselor, astfel asigurandu-si cat mai multi sustinatori nostalgici… si acum vrem corectidudine politica?? De unde? Cu cine? In general, Politica e o mare…”doamna”, nu numai, aici, in Moldova,”si la case mai mari se intampla” dar mite, intr- un stat trecut prin atatea… Nu -mi place nici mie unele lucruri pe care le face Filat, Ghimpu sau Lupu si ce se intampla uneori in Alianta, dar tot mai bine decat cum a fost, s-apoi cine ar putea sa-i inlocuiasca; nu vad pe nimeni demn si corect si doamne fereste sa vina iarasi comunistii!!! Tare nu a-s vrea sa plec din tara…

  1. Contra propagandei nu se luptă cu păropagandă, nici manipularea nu e soluție contra manipulării.
   În condiția actuală nu avem de alege între un rău mic și unul mare, ci între două rele absolute!
   „Democrații” au un efect negativ prin faptul că se declară români, astfel paralizînd logica unor moldoveni…

 3. “Democrații” au un efect negativ prin faptul că se declară români, astfel paralizînd logica unor moldoveni…” – hmm, despre asta si vorbeam ca logica unor moldovenni paralizeaza la deschiderea unor adevaruri, nefiind in stare sa le asimileze/digere… si atunci, hai sa le cantam in struna! oare asta nu ar fi tot un rau mare?!! am mai zis asta undeva, dar ma vad nevoita sa repet; noi cu moldvenizmul nostru o sa ajungem de unde ne-am pornit cu 70 ani in urma; sa ne spuna/impuna cineva cine suntem, unde sa traim, ce limba avem si cu ce fel de litere trebue sa scriem…radacinile orgoliului moldovenesc m-au tinut si pe mine o buna bucata de timp in deriva vizavi de constientizarea identitatii mele etnice, sociale si de care vrei…nefacand altceva decat sa ma deruteze, fiindca acesta e un drum spre nicaeri sau si mai rau – un drum inapoi…
  Moldova a avut nenorocul sa apara la rascruce de drumuri mari… sau mai degraba in drumul spre afirmare si de cotropire a marilor puteri care imparteau si impartesc zone de influenta in aciasta parte a pamantului. Prea multe drumuri se intretaie pe acest mic pamant pe care se pare multi il iubesc, fiindca multi il vor… e clar, sunt jocuri politice – Moldova e ca o minge – cine o prinde are un punct inscris… multi au pradat-o si multi au tradat-o.
  Iar cei care joaca PE si CU sentimentele moldovenesti – constient sau nu ne vor duce intr-un final sub “ocrotirea/obladuirea” ruseasca. Ca altii ne trag in “imbratisarea romaneasca/europeana prin adoptarea/recunoasterea identitatii romanesti e alt adevar, care trezeste varcolacii orgoliului multora transformandu-i si dedublandu-i.
  Corect ar fi sa aleaga fiecare pentru sine, dar pana la urma or sa aleaga altii si pentru mine si pentru restu, corect ar fi Moldova sa-si urmeze drumul ei ne-alipindu-se de nimeni, dar nu ne permitem acest lux din motivele aduse mai sus – stam in drumul unora,.. deaceia stand stramb si incercand sa judec drept, daca tot trebue sa ne alaturam cuiva, atunci tot Romania e mai aproape de Moldova fata de Rusia si nu numai ca distanta. Cum nu ne-am suci, cum nu ne-am invarti, tot cu Romania avem mai multe radacini comune, ca sa nu mai zic de limba; ca nici nu mi se intoarce limba 😉 sa zic, ca limba romana si limba moldovenesca sunt doua limbi diferite, fiindca mai mare prostie nu se poate de inventat.
  In aciasta ordine de idei, chiar nu-l vad pe Lupu si partidul lui ca pe un izbavitor al neamului, fiindca desi nu ai pomenit inteleg ca din toti, doar el iti insufla mai multa incredere in toata „xarababura” ce se prevede in ajun de alegeri… dar ca si candidatura pentru presedinte a tarii din partea Aliantei ar fi bine venit; totusi socotelele de la inceput au fos mai bune 😉

  1. nu sînt moldoveninst, sînt român.
   Dar românismul pe care îl vreau e unul adevărat, care păstrează linia istorică și se bazează pe învățăturile înaintașilor noștri.
   Nu un românism comunist sau, mai nou, european. E absurd!
   Strămoșii noștri și-au dat viața pentru credința, limba și neamul nostru, nu pentru utopicele „valori universale” și alte minciuni.

   Noi dacă nu păstrăm linia neamului, nu sîntem zombați?
   Nu înseamnă asta oare că ne-am trădat neamul și ne-am vîndut străinilor?

   Sînt contra sistemului politic actual în general, nu doar contra unui partid în parte. Pentru că aceste „alegeri” sînt spectacole, prin care ei își bat joc de noi.
   Deste lupu, voronin, țurcanu și alții ca ei nu scriu pentru că oamenii bolnavi nici nu merită luați în seamă.
   Și dintre toți moldovenii, cel mai nepotrivit pentru președinție este tovarășul zaLupu, pentru că curvele sînt cele mai periculoase în acest post!

   1. hmm, daca am putea sa traim fara compromisuri, sa procedam strict in conformitate cu principiile stabilite si promisiuni facute.. dar sa vrei e una, sa poti e cu totul altceva …puncte de vedere…dar bine, atunci care sunt cei ce merita sa conduca acest popor, aciasta tara?! cei fara de pacat si lipsiti de orice motive meschine?

 4. Poate ca nu trebuie uitat ca Moldova inseamna si o parte din Romania si o parte din Ucraina nu numai din republica. Cred ca multi pierd din vedere asta…Ar trebui imbunatatita comunicarea cu moldovenii de peste tot si ar fi foarte interesant de gasit solutii la spalarea de creier facuta de comunisti. Asta e adevarata provocare a tinerilor de azi…

 5. @Ar trebui imbunatatita comunicarea cu moldovenii de peste tot

  Ce-am avea noi de discutat cu tine mai caraghiosule ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.