28 iunie – memoria unei trădări

Bănuiesc că mulți îmi vor sări în cap și nu vor înceta să mă acuze de toate relele de pe pămînt, dar totuși vă rog să analizați cele scrise în continuare.

Istoria este șirul de evenimente care s-au întîmplat. Sensul ei se pierde dacă din acestea nu scoatem învățăturile de rigoare.

Cu părere de rău în ziua de astăzi la școală nu învățăm istorie pentru învățăminte, ci pentru  un fel de onanism național – steril și absurd.

La 28 iunie 1940  URSS înaintează României ultimatum în care cere cedarea Basarabiei.
Motivul invocat evident că este atît de stupid încît nici nu merită menționat.

Alta e problema.
Marea tragedie nu e acest dictat, ci faptul că România oficială de atunci ne-a trădat, ne-a făcut cadou unui imperiu satanic, ne-a aruncat ca pe o cîrpă netrebuincioasă la gunoi.
Frații noștri ne-au lăsat în ghearele ursului fără măcar a încerca să ne apere. Este o rușine și o durere în același timp. România practic și-a pierdut dreptul moral de a mai avea careva pretenții față de aceste pămînturi! Ce drept mai au acum ei să ne aducă careva acuzații?

Să ne amintim și să luăm aminte cine au fost decidenții de atunci: Carol al II-lea și acoliții săi. Această pleiadă cu retorică democrată și apucături mafioto-oligarho-teroristo-dictatoriale, acele partide „naționale” interbelice.
Electoralismul, partidismul, politicianismul, democrația, liberalismul, comunismul, economia de piață, toleranța, drepturile omului, „libertate, agelitate, fraternitate” – aceste modele străine și rușinoase trăirii autentice românești ne-au adus bătăile de cap și ne-au îngenunchiat în fața ofensivei occidentale anticreștine și antinaționale.

Acum să vedem ultimele declarații politicianisto-demagogice de pe la noi:
Tovarășul Ghimpu declară 28 iunie zi de traur și nu știu ce acolo cere Rusiei.
Cîtă prostie!

28 iunie trebuie să fie o zi în care să dăm din deget României și să le arătăm rușinea și nedreptatea pe care au făcut-o atunci (apoi în ’91 și ’92 cînd ne-au lăsat iarăși să ne batem 1 la 1 cu marele urs).
Cu părere de rău trădarea României continuă și în ziua de astăzi….
Umilința și calvarul prin care sîntem nevoiți să trecem de fiecare dată cînd vrem să ne vedem frații de peste Prut pentru obținerea vizei (500 euro în cont, cozi interminabile, atitudine nazistă față de noi), promisiunile gogonate și mizerabile despre redobîndirea cetățeniei și acordul mic de trafic, prin care această autorizație e mai complicat de obținut decît viza. Mai adăugăm tot aici și refuzul parlamentului României din toamna trecută privind ușurarea condițiilor sus-menționate și faptul că din Moldova, în oarecare altă țară din regiune, e mai ușor de plecat decît în România și că din oarecare aceleași țări e mai ușor de ajuns în România decît din Moldova.

Probleme noastre nu sînt din cauza Rusiei și nici din cauza altor țări vecine și nevecine. Durerea cea mare este că între noi încă există un zid invizibil care ne separă, iar România în continuare contribuie la fortificarea lui…

Finlanda în condiții similare în 1939 nu și-a călcat demnitatea națională în picioare, nu și-a manifestat lașitatea românească din ’40, ci a luptat vitejește contra ocupantului, chiar dacă știa cu siguranță că războiul va fi pierdut. Asta le-a dat dreptul moral de a cere independența, conștiința lor a rămas curată.
Asupra noastră însă plutește un roi de muște verzi și mari ca asupra unui rahat mare cît întreaga Românie.
Asta a fost România democratică a anului 1940, asta, cu părere de rău, este România europeană a secolului XXI… asta da, „frăție”!

În ziua de 28 iunie ar trebui să sărbătorim prostia și trădarea, pentru că încă nu le-am îngropat și nu le putem comemora…

8 Comments

  1. Din pacate nu putem compara situatia Finlandei cu situatia Romaniei:

    -Finlanda s-a luptat doar cu rusii, noi pe langa rusi riscam sa fim atacati concomitent si de Ungaria si de Bulgaria, ambele avand pretentii teritoriale asupra noastra;

    -Finlanda a primit ajutor extern de la Germania si de la aliati;

    -Finlanda avea avantajul unui front mic si puternic fortificat. Finlandezii au intuit pericolul si au pus la punct linia Mannerheim chiar inainte de razboi, dupa modelul liniei Maginot a francezilor. La noi linia frontului ar fi masurat 1,362 km ( toata lungimea Nistrului ).

    Sigur, asta nu este o scuza pentru ca am cedat Basarabia fara sa tragem un foc de arma, dar trebuie avute in vedere si aceste „detalii” daca vrem sa ne facem o imagine obiectiva a situatiei de atunci.

  2. E adevarat ca un rege strain las, pe nume Carol al 2-lea, si guvernul sau politicianist au cedat teritorii romanesti fara un foc de arma: nu doar Basarabia si nordul Bucovinei, dar si nordul Ardealului si Cadrilaterul. Dar un alt conducator roman, patriot, pe nume Ion Antonescu, a intrat in razboi pentru a recupera Basarabia. Romanii au luptat pana la Stalingrad pentru reintregirea tarii. Sunt mandru ca un bunic al meu a luptat pe frontul de est. Nu romanii trebuie blamati, ci conducatorii lor netrebnici (sigur, se poate spune ca si romanii sunt cumva vinovati ca accepta sau aleg astfel de conducatori).

    Iar in ce priveste analiza din ultimii 20 de ani, asa e din pacate… guvernele de la Bucuresti au facut putin spre deloc pentru romanii basarabeni. Singurul lucru notabil, acordarea unor burse de studiu la facultati din Romania. In rest, nimic. Cel mai vinovat e Ion Iliescu (care a condus Romania intre 1990-1996, 2000-2004), care dealtfel era agent KGB…dar nici altii n-au facut mai mult. Acum.. multe din actiunile Romaniei, mai ales in ce priveste regimul vizelor, sunt dictate de catre UE. Si asa, ne-am ales cu multe critici din partea UE pentru relativa usurare a acordarii cetateniei romane celor din Basarabia. Si eu as vrea sa pot calatori cu buletinul in Basarabia, asa cum pot merge in toate tarile UE, dar si in alte tari ca Serbia, Croatia etc.

  3. Asemenea articole antiromanesti creeaza acel zid si inderpartare de Romania de fapt. Nu stiu de ce domnul Burca nu spune sincer ca uraste Romania si romanii in loc sa se ascunda in spatele unei liste de acuzatii (nefondate).

    Daca vreti independenta e in regula, nimeni nu trage de voi. Cand citesc asemenea postari pe internet pot spune ca din partea mea stati bine acolo unde sunteti. Nu vreti sa mai fiti romani, ok, vaya con Dios!

    1. Îmi pare rău pentru dumneavoastră, dacă nu puteți face distincția între neamul românesc pe de o parte și pleiada de politicieni ce subjugă acest neam de cealaltă parte.

  4. „Marea tragedie nu e acest dictat, ci faptul că România oficială de atunci ne-a trădat, ne-a făcut cadou unui imperiu satanic, ne-a aruncat ca pe o cîrpă netrebuincioasă la gunoi.
    Frații noștri ne-au lăsat în ghearele ursului fără măcar a încerca să ne apere. Este o rușine și o durere în același timp. România practic și-a pierdut dreptul moral de a mai avea careva pretenții față de aceste pămînturi!”.

    Asa e cum spuneti dvs, si dl Alex ar trebui sa recunoasca asta inainte sa spurce prin vorbe un român.
    DAR:
    Documente si memorii de prima mana vorbesc ca totusi au fost forte capabile sa se opuna URSS, chiar prin arme, daca erau lasate sa conduca România.
    Singura forta capabila sa salveze tara atunci a fost Miscarea Legionara. Dar prin decapitarea ei- uciderea lui CZ Codreanu, arestarea elitei, interzicerea partidelor politice prin Constitutia din 1938 etc, tara a ramas izolata, fara ajutor din partea ȚĂRII – adica cei 90% tineri afiliati Miscarii Legionare, alaturi de gen. Antonescu, care lasati fiind sa apere tara, alta ar fi fost soarta.
    O spun memorii din epoca: H. Sima, M. Sturdza (Romania si sfarsitul Europei), I. Halmaghi, M. Nicolau etc etc.
    Nu poti spune ca tara i-a tradat pe romanii de dincolo de Prut! Ci ca lichelele din 1940 i-a tradat!
    Aceleasi lichele blestemate care-si dorm somnul la Man. Curtea de Arges spurcand locul acela sfant- cementul criminal Carol II, evreica curva Elena Lupescu, iar recent straina regina fara cetatenie romana Ana, a tradatorului rege Mihai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.