Și iarăși despre 7 aprilie

O versiune care mi se pare cîtuşi de puţin argumentată şi tind să o consider cea mai aproape de adevăr (pe care puţin probabil să-l cunoaştem vreodată….)

Iniţial se programa o tipică, standardă şi plictisitoare revoluţie colorată. Capul de afiş urmau să apară cei patru crai de la răsărit. Pretextele fiind evidente: dictatura şi falsificarea alegerilor. Deci o echipă era a lor. Paşnică, organizată, dar hotărîtă. Tot aici am putea adăuga o parte din organizatorii propagandiști care au asigurat participarea studenților și elevilor.

Comuniştii erau conştienţi că nu pot evita aceste procese regizate cu succes de nenumărate ori în alte ţări, aflate în drum spre „democraţie”, pentru că să le interzici – confirmi dictatura, iar dacă îi laşi – totul decurge după planul lor. După 7 aprilie apăruse pe net filmări ale unor exerciţii de teren unde erau poliţişti şi „protestatari”, unde masele de oameni se îndreptau spre poliţişti şi aceştia învăţau cum să riposteze organizat(indiferent de au fost aceste exerciții înainte sau după – totuși se confirmă că Voronin și dulăii lui se pregăteau de asemenea acțiuni). Deci era necesar să acţioneze. Cel mai simplu și eficienți să lupţi contra unui eveniment este să-l compromiţi. În acest scop şi-au angajat o echipă de „paţani”. În ziua de 7 aprilie mai mulţi oameni au văzut cum undeva într-o parte de Parlament din unul sau două camioane coborau băiţei cu înfăţişare încruntătă şi capetele rase. Ăştia aveau rolul de a compromite protestul paşnic, prin provocări şi mici acte de huliganism. Ei apăreau în fotografii și secvențe video cu transmițătoare radio militare. Tot ei (probabil) urmau să arboreze drapele României pe cele două clădiri.

securiștiTatăl lui Ion Galaţchi este poliţist. Dragoş Musteaţă este colaborator SIS, toată vara a avut zona de observare Arca şi împrejurările, împreună cu încă vreo doi tipi care cică desenau pe acolo. L-am văzut personal de nenumărate ori în timpul pauzei de masă. Pe 27 iulie, cînd opoziţia de atunci a prezentat „dovezile de falsificare” a alegerilor, pictorii comunicau intens cu trei tipi care sunt de la SIS şi Comisariatul de Poliţie Buiucani. Şi pe aceştia îi cunosc de la proteste şi mitinguri organizate cu alte ocazii. Aceştia sunt cei de la CP Buiucani (mai aveam poze cu ei, dar nu le găsesc acum.

Probabil a existat și al treilea grup, care a fost paraşutat direct de la Tiraspol, probabil anume ei strigau Unire, dar vorbeau între ei în rusă. Ăştia şi au fost cei mai agresivi. Cu ce scop? Pentru a submina şi mai mult Chişinăul în faţa transnistrienilor: La Tiraspol e pace şi prosperitate – la Chişinău e dezmăţ şi anarhie, noi suntem buni – ei sunt răi, etc. Însă nu e exclus ca acest grup să fie oamenii lui Voronin sau alți idioți utili.

Al patrulea grup era format din „idioţi utili” (am fost și eu unul dintre aceştia). „Româniști”, „legionari”, studenți, elevi și alții care au ieşit din entuziasm sau plătiți de „democrați” şi mînaţi de propaganda ProTV, unimedia, JurnalTV…

Grupul 4 a avut în permanență un rol secundar, asigurînd spectacolul prin număr mare de participanți, care aveau menirea (asigurată de capii revoluționari) să arate lumii întregi că Moldova e revoltată.

Grupul 2, după ce s-a asigurat de o prezență masivă a tinerilor, a purces la treabă – hîrtii aruncate, sticle de plastic, forțări ale cordoanelor de polițiști și jocurile de-a prinsa prin fața Parlamentului și a Președinției.

Dar aici apare Grupul 3, care îi sperie atât pe liberaști, cît și pe comuiști. Liderii vizați: Voronin, Filat, Chirtoacă erau derutați și simțeau că situația le-a scăpat de sub control. Au urmat regretatele devastări cu prostia celor care scoteau bunuri din clădiri, în drum spre casă se filmau reciproc, iar apoi au încărcat filmulețele pe internet… Totuși tinerii moldoveni din România au fost organizați la greu de PL+PLDM pentru ai aduce acasă, autobuze puse la dispoziție cu destinația Chișinău, PMAN. De asta au reacționat vehement comicii la vamă. Arborate drapelelor a fost un pretext pentru a întrerupe relațiile diplomatice cu „Țara agresoare”.

Interesant că pînă la miez de noapte nu au avut loc arestări, deci pușcăriașilor le-au lăsat timp să-și facă treaba și să plece. În cîteva minute situația s-a schimbat radical: forțele de „ordine” au purces la arestări, avînd permisiunea de a recurge la toate metodele posibile, au bătut ca în păpușoi pe toți. Și până la urmă cine oare au rămas acolo? Grupurile 2 și 3 și-au făcut treaba și au plecat, poate erau careva rătăciți din grupul 1, dar marea majoritate erau… idioții utili, înfierbîntați de efectul turmei…

În concluzie, atât „comuniștii”, cît și „liberalii” sunt responsabili în aceeași măsură de „7 aprilie”. Ambele tabere prin minciuni și provocări au contribuit la destabilizarea situației și devastările Parlamentului și a Președinției, cauzînd un enorm prejudiciu financiar și moral pentru Moldova. Acțiunile opoziției pot fi considerate: tentativă de lovitură de stat, iar a puterii: subminare a principiilor constituționale. Din această cauză ambele grupări trebuie să răspundă pentru crimele săvîrșite și niciuna din ele nu are dreptul moral de a se afla la putere.

15 Comments

  1. Eu consider că opoziția nu trebuie trasă la răspundere. Opoziția a organizat oarece manifestări ( nu de amploare așa cum se crede) pe care peceremiștii și cred că și serviciile ruse le-au deturnat într-o formă prin care România să iasă șifonată.

  2. Pai da, in mare parte ai dreptate, dar luind in consideratie faptul ca marea majoritate din tinerii cu cap pe umeri, ce au apucaturi patriotice si dragoste de libertate, au preferat sa stea in fata televizorului, in loc sa mearga in centru si sa domine piata prin comportament calm si putere de a rezista provocarilor. „Oamenii se meriă…” spunea cineva, deci facind o generalizare rezulta ca noi ne meritam conducerea, fie ea comunista sau liberala, autoritara sau democratica.

  3. Napocel, „implicarea” României ca stat nu a fost decât o paranoia a lui Șioronen, ceea ce ulterior au și recunoscut.
    Cît privește opoziția de atunci, actuala putere – prea multe interese și bani investiți pentru a o putea considera „din interes pentru popor”.

    Politica, banii și minciuna nu pot fi separate!

    1. Peceremiștii și acum promovează ideea implicării Româniie-n event-urile din aprilie. Citește site-ul PCRM, ziarul Comunist etc.

  4. concluzia e destul de bizara 🙂

    hai sa mergem pe alt principiu, daca ce-a fost pe 7 aprilie nu s-ar fi intimplat, in ce situatie
    s-ar afla moldova azi?

    Eu zic ca tot „show-ul” asta din pacate cu un sfarsit trist, a avut un impact mare asupra populatiei .

    si 2 ce-au schimbat „majoritate din tinerii cu cap pe umeri, ce au apucaturi patriotice si dragoste de libertate, au preferat sa stea in fata televizorului” stand in fata televizorului in acel moment si in toti acesti ani?

    Pacatul cel mare al opozitiei este ca gandesc uneori mai putin strategic, Filat a declarat inca inaintea alegerilor ca sunt posibile proteste (in anumite conditii), da cred ca ei fiind politicieni de speta ar tre sa anticipeze tentativele care s-au dus la bun sfarsit, de a coordona multimea spre agresiuni.

    p.s. oleg pot sa fac concluzia ca tu nu o sa ami participi la prosteste?

  5. pai la prostestele de genul care s-au organizat până acum, inclusiv şi 6,7,8 aprilie :).
    Eu nu stiu contra le ce prostii va ma trebui sa protestam 🙂

  6. pai bine, bine – da cine atunci e Natalia Morari si ce vrea sa insemne twitter si efectul lui… de ce nu puneti in calcul starea ‘spritului’ tinerilor care nu au mai vrut sa suporte alti 4 ani de co-muism? din cate imi amintesc eu inainte de ziua cu pricina toate documentele mai importante, au fost extrase atat din calculatoare cat si de prin safeuri si dulapuri. deci a existat un ordin, care a declansat scoaterea si protejarea informatiei de valoare, ca ulteriior sa fie data vina pe nu stiu cine (agresorul roman)

    mergem mai departe (deja mai aproape de zilele noastre)

    invinuiri aduse de toate mediile informatice guvernarii actuale. cine nu vede este orb, sau are mintea gainii daca a pierdut firul. ultima data guvernul, si prim-ministrul actual a fost invinuit de dezbinarea PCRM.

    daca nu vedeti legatura va propun eu sa meditati – hotul striga: prindeti hotul!!! deci, voronin, deliberat da vina pe ceilalti, impreuna cu tkacik ca atentia publicului sa fie disipata si sa se coaguleze in jurul numelui lui filat.

    deci, eu propun, sa facem o reconstituire a evenimentelor, noi, cei care am fost acolo, si sa adaugam acele personaje care le-am recunoscut in multimea protestatarilor ca fiind aSIStenti, INTERNisti etc.

  7. Oleg, scenariul in mare parte e clar, si era clar mai demult.
    Ce nu prea am inteles, cum ai calificat grupul 3, care cica „a fost parasutat de la Tiraspul”.
    Pai cum a fost parasutat, cine i-a parasutat? Crezi ca fara stirea comunistilor si a SIS-ului, sau mai bine zis, fara coordonarea prealabila cu ei? Mai precis – a comunistilor cu Rusia?

    Si apoi „Dar aici apare Grupul 3, care îi sperie atât pe liberaști, cît și pe comuiști.”. Pai cum sa-i sperie pe comunisti, daca aia faceau taman ce le trebuia – haos si dezordine, violenta.

    Sunt multe fapte care ne fac cat de cat o imgaine despre ce s-a intamplat atunci. Enigma pentru mine e alta: de ce liderii AIE nu par sa fie cointeresati in dezlegarea misterului ‘7 Aprilie’. Sa fie oare lucruri si forte despre care nici nu banuim?

  8. Oleg, scenariul in mare parte e clar, si era clar mai demult.
    Ce nu prea am inteles, cum ai calificat grupul 3, care cica „a fost parasutat de la Tiraspul”.
    Pai cum a fost parasutat, cine i-a parasutat? Crezi ca fara stirea comunistilor si a SIS-ului, sau mai bine zis, fara coordonarea prealabila cu ei? Mai precis – a comunistilor cu Rusia?

    Si apoi „Dar aici apare Grupul 3, care ii sperie atat pe liberasti, cat si pe comuisti.”. Pai cum sa-i sperie pe comunisti, daca aia faceau taman ce le trebuia – haos si dezordine, violenta.

    Sunt multe fapte care ne fac cat de cat o imgaine despre ce s-a intamplat atunci. Enigma pentru mine e alta: de ce liderii AIE nu par sa fie cointeresati in dezlegarea misterului ‘7 Aprilie’. Sa fie oare lucruri si forte despre care nici nu banuim?

    1. cu AIE-iştii e clar ca bună ziua, ei nu sînt altceva decît simpli pioni în pandemia revoluţiilor colorate…
      cînd nu vor mai trebui – vor fi aruncaţi la gunoi ca nişte prezervative folosite.

      Şi cu grupul 3 e simplu:
      Comuniştii nu aveau nevoie de acest protest, pentru că el crează impresia unei dictaturi şi dă imagine veridică revoltei populare, în rezultat o atenţie şi antipatie sporită a occidentalilor faţă de ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.