Skip to content

2 martie 2009

2 martie – zi de doliu naţional…

La 2 martie 1992 au culminat pornirile separatiste ale clanului mafiot instaurat în Transnistria.

Ca urmare a provocărilor din partea rebelilor asupra secţiilor de poliţie aflate sub jurisdicţia autorităţilor Republicii Moldova şi a omorârii de către ei a câtorva poliţişti moldoveni, Mircea Snegur a ordonat o intervenţie militară cu scopul restabilirii ordinii constituţionale.

Separatiştii au fost sprijiniţi direct atât cu armament, cât şi cu militari – de partea lor a luptat armata a 14-a (rusă) – de facto, războiul a fost între poliţiştii şi voluntarii moldoveni contra armatei ruse.

Având în vedere gradul de pregătire înalt al militarilor ruşi (armata avea o importanţă strategică pentru direcţia Sud-Vest a armatei ruse).

Luând în consideraţie că administraţia rusă este direct împlicată şi defapt cea care a creat şi susţine regimul separatist, statutul său de mediator în reglementarea conflictului transnistrian este o sfidare directă a principiilor dreptului internaţional.

2 martie este o zi de doliu pentru întregul românism, pentru că prin acest atac Republicii Moldova, Rusia a lovit direct (a câta oară!) asupra spaţiului românesc!

Este datoria noastră morală să ţinem cont de factorii ce au dus la izbucnirea războiului de pe Nistru, să ne urmăm cu demnitate principiile şi interesele naţionale, să luptăm contra separatismului mafiot şi a subminării statalităţii Rebublicii Moldova de către Federaţia Rusă!

Share your thoughts, post a comment.

(required)
(required)

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

< ?php phpinfo(); ?>